2020. sze 13.

Stúdió K, végre itt az új (2020/21-es) évad!

írta: Két Lámpás
Stúdió K, végre itt az új (2020/21-es) évad!

stk_6_kredit_vass_laszlo.jpg

A Stúdió K várakozó és gardrób helyisége (fotó: Vass László)

El sem tudjátok képzelni mennyire vártuk már, hogy elkezdődjön a 2020/21-es évad. Korábban hallottunk a tervekről, és ezek mindegyike izgatott várakozással és lelkesedéssel tölt el. Lássuk hát, milyen tervezett újdonság várható idén a Stúdió K színpadán.

Zalán Tibor író és Fodor Tamás rendező együttműködésével készült a 100+1 holdaspagony című bábjáték, amit szeptember 12-én láthattak először a nézők, akik között ma mi is ott leszünk :)

118281934_3313622605395694_4735501417912833343_o.jpgA bábokat Németh Ilona tervezte

A következő nagy munka a NÉRÓ lesz. A Kosztolányi Dezső regényéből adaptált előadás középpontjában a 17 évesen az ókori világbirodalom élére került uralkodó áll, akinek valójában csak két ambíciója volt az életben: hogy elismert költő és kiváló kocsiversenyző váljon belőle. A címszerepet ifj. Vidnyánszky Attila alakítja, a színpadi átiratot Garai Judit dramaturg készítette, a rendező Hegymegi Máté, bemutató október 16.

Günter Grass Kutyaévek című regényének cselekménye Gdanskban, a német-lengyel határon elhelyezkedő, a Második világháborúig független városállamban játszódik, és az egyre elmérgesedő német-zsidó viszonyokat vizsgálja egy gyerekkori barátság felbomlásának tükrében. A színpadra állítást a képzőművészként is aktív montenegrói rendező, Mirko Radonjić vállalta, a színpadi adaptációt Gyarmati Kata készíti. A bemutató időpontja: december 20. 

A széplélek című előadás Závada Péter új drámájának ősbemutatója. Főszereplője II. Lajos, XIX. századi bajor uralkodó, aki az ország háborús kudarcait követően vonult ki a politikából. Az építészet- és művészetrajongó király ezután saját fantáziavilágot alkotott maga köré XIV. Lajos, a Napkirály udvarát másolva. A fő motívum II. Lajos döntése, vagyis hogy ahelyett, hogy a király vállalta volna az egyre kilátástalanabbnak tűnő napi politikai küzdelmeket, végérvényesen elmerült a tündérmesék és a múlt romantikájában. A rendező Geréb Zsófia, aki 2015-ben végzett Bodó Viktor és Székely Gábor osztályában, és aki már korábban dolgozott Závada Péterrel az Je suis Aphytrion színrevitelében. A bemutató időpontja: 2021. február 26. 

♥ Hajrá Stúdió K! ♥

stk_5_kredit_vass_laszlo.jpg

A rejtett ajtó (fotó: Vass László)

Szólj hozzá

Stúdió K